Na vsebino

Za prestop meje potrebna velika mera potrpljenja

Po napovedih smo današnje kolone na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško kar lahko pričakovali. Del Nemčije je začel z dopusti, ravno tako pa so svoj "ferogosto" začeli italijanski državljani.

Po zadnjih podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se za presop meje na Vinici čaka 2 uri, na Žuničih eno in v Metliki 2.

Po neuradnih podatkih pa so lahko čakalne dobe še daljše, saj se v koloni za MP Vinica čaka že v Hrasu pri Vinici, kolona vozil, ki je namenjena proti Jurivskemu Brodu pa trenutno čaka že na Lokvici.

Naj dodamo še to.

Mestna skupnost Metlika danes med 8.00 in 11.00 načrtuje tiskovno konferenco in shod na katerem bodo opozorili na prometno problematiko v Metliki.

Shod in tiskovna konferenca se bosta izvajala na lokaciji Drevored Tonija Gašperiča, ki je v neposredni bližini državne ceste Novo mesto – MP Metlika.

Kakšno je stališče MS Metlika oz. lokalne skupnosti?

- lokalna skupnost Metlike NI proti mejnemu prehodu in ni proti ljudem, ki skozi Metliko prečkajo mejo,

- lokalna skupnost Metlike NI proti tovornjakom in šoferjem le teh, s peticijo želimo opozoriti pristojne in premakniti rok pričetka izgradnje obvozne ceste (južni del 3. razvojne osi) na čimprej!

- zastoji skozi Metliko se ne dogajajo le 3 vikende v poletni sezoni, zastoji skozi Metliko so stalnica ob koncih tedna,

- lokalna skupnost želi pozornost in posluh odgovornih - to je država Slovenija, ki jo zastopa Vlada republike Slovenije z ministrstvi ter izvoljenimi predstavniki ljudstva v parlamentu!

- lokalna skupnost želi dostojno prometnico, ki bo vodila na državni mejni prehod in NE BO obremenjevala življenja v mestu,

- lokalna skupnost želi in zahteva REŠITVE, tako kratkotrajne kot dolgoročne, z datumi in zagotovili odgovornih!

Vir: Promet.si/Mestna skupnost Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj