Na vsebino

Zadnja novica: v Sloveniji okuženih 47 ljudi

V Sloveniji imamo za zdaj 47 potrjenih primerov novega koronavirusa. Prisotnost koronavirusa je bila potrjena tudi pri eni učiteljici na osnovni šoli v Kamniku, zato bodo šolo za 14 dni zaprli. Prav tako so okužbo potrdili na ginekološki in stomatološki kliniki UKC Ljubljana, kjer so sprejeli ostre ukrepe.

Največ pozitivnih primerov, 27, je v Ljubljani, na Dolenjskem in v Beli krajini 12, na Štajerskem trije, na Primorskem trije in en primer v Murski Soboti, je povedal minister za zdravje Aleš Šabeder. Kot je dodal, število okuženih žal narašča, vendar je bilo to pričakovano.

Stanje enega pacienta je kritično

Janez Poklukar, direktor UKC Ljubljana, je povedal, da na infekcijski kliniki zdravijo enega pacienta, ki je pozitiven na koronavirus, vendar je bilo njegovo zdravstveno stanje slabo že pred sprejemom zaradi predhodne poškodbe. Pred premestitvijo v intenzivno enoto na infekcijski kliniki je bil operiran in nato premeščen. Njegovo stanje je kritično.

Ljudje si okužbe med seboj že podajajo

Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je povedala, da še vedno sledijo vsem prvim vnosom okužbe v državo, a ljudje si okužbo že podajajo med seboj (sekundarni, terciarni in kvartarni primeri).

Koronavirus na šoli v Kamniku. Šolo bodo za 14 dni zaprli.

Prisotnost koronavirusa so potrdili tudi pri eni od učiteljic na Osnovni šoli Frana Albrehta v Kamniku, je prvi poročal Dnevnik. Šolo bodo za 14 dni zaprli. Glede stikov na šoli je Pirnatova z NIJZ presodila, da je za učence in zaposlene možnost okužbe zelo nizka, ker ti niso imeli tesnega stika z okuženo osebo.

Izjavo ministra si lahko ogledate na spletni strani portala Siol.net: TUKAJ.

Vir: Siol.net

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj