Na vsebino

Zaključek moljčkov s krtkom Zlatkom in podelitev priznanj pripovedovalcem pravljic

Včeraj smo z ogledom lutkovne predstave Krtek Zlatko ali Kakec, ki je padel z neba, v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU iz Ljubljane, zaključili srečanja v Bralnem klubu knjižni moljček za šolsko leto 2016/2017. Prireditev smo pripravili v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič in ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič, ki sofinancirata oba projekta že vrsto let.

Na začetku prireditve nas je prijazno pozdravil in o pomenu branja spregovoril podžupan Občine Črnomelj, gospod Štefan Misja. Sledila je podelitev priznanj 51 pripovedovalcem pravljic, ki so v šolskem letu 2016/17 pripovedovali pravljice knjižničarkam in si pridobili naziv NAJ MOLJČEK. Letošnja priznanja so še posebno lepa, saj jih je izdelal oblikovalec Roland Plut.

Vrhunska lutkarja Irena Rajh Kunaver in Matevž Gregorič sta s predstavo o krtku odprla zanimivo temo. Skozi srečevanja krtka z živalmi na domačem travniku in njihovimi velikimi in malimi kakci, so otroci na zabaven način spoznali, da vsa živa bitja počnejo “tiste stvari”, o katerih se odrasli nočejo pogovarjati. Predstava je bila čudovito darilo vsem otrokom, ki so obiskovali bralni klub Knjižni moljček v tem šolskem letu in tudi številnim drugim otrokom in staršem.

Slaščičarna Gahur Ljimani iz Semiča je ob zaključku vsakemu moljčku podarila kepico sladoleda, knjižničarke pa smo za vsakega moljčka izdelale naprstno lutko – krtka, s katero se bodo otroci lahko igrali in pripovedovali nove zgodbe.

Oktobra bomo v Kulturnem centru v Semiču praznovali 20 let knjižnih moljčkov in razvijanja bralne kulture pri naših najmlajših, tako da se že veselo pripravljamo na pomemben in visoki jubilej – obeta se veselo praznovanje!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj