Na vsebino

Zaključen počitniški tabor v HSD Črnomelj in Metlika

HSD Črnomelj

Otroški počitniški tabor je končan. Po vseh prostorih je naenkrat postalo pusto in prazno. Ušesa se nam kar ne morejo navaditi na tišino. Trudili smo se, da otrokom pripravimo vsebinsko bogat teden.

Tudi tokrat je bilo poučno, ustvarjalno in pestro. Prišla je Maja, ki nam je prebrala pravljico; Walt Disney, Miki in Minka na drsanju, nato pa še smešno pesmico; Krava in trgovina (Matej Bor). Maji se lepo zahvaljujemo, ker vedno rada pride k našim otrokom. Zahvaljujemo se tudi prostovoljkam, ki ste cel teden animirale otroke in jih lepo čuvale. Čeprav je bil zadnji dan, so se otroci lepo potrudili in pridno ustvarjali, to pa še ni vse. Ustvarjali smo prav vsi. Celo kuharice so za nekaj časa odložile svoje delo. Tako nam je uspela tudi medgeneracijska delavnica. Kot se za zaključek spodobi, smo tudi peli in plesali. Ker smo pa tudi dobro jedli, se zahvaljujemo našima kuharicama Martini in Sandri. Se priporočamo tudi za poletni tabor in obljubljamo, da bomo vse pojedli. Otroci, bodite dobro in pridni! Se vidimo med poletnimi počitnicami.

HSD Metlika

Včeraj se je začela meteorološka pomlad in v Hiši Sadeži družbe Metlika so že zacvetele spomladanske rožice. Na kreativni delavnici smo s Tatjano ustvarjali cvetoči pomladni aranžma, ki ga bodo otroci podarili mamicam za 8. marec - dan žena. Ali pa bodo z njim doma popestrili kakšen bralni kotiček. Na zadnji dan počitniškega tabora se je naš prostovoljec Mirko še posebej potrudil in pripravil kosilo po želji otrok. Jedli smo čufte v omaki in zeleno solato, krožniki so bili pomazani, da jih ne bi bilo potrebno pomivati. Prostovoljki Biserki smo pomagali pripraviti testo za miške - fritule, ki smo jih zmazali po kosilu. Ker je petek poseben dan, je prišel Zoki in začela se je zabava z igrami, plesom, pa tudi malo smo peli. Uživali smo in se veselili vikenda ter toplih pomladnih dni, ko bomo lahko več zunaj in počenjali razne vragolije, ki jih pozimi nismo mogli. Na koncu smo si obljubili, da pridemo spet v Hišo, če ne prej, med poletnimi počitnicami.

Hvala vsem prostovoljcem, ki ste sodelovali pri izvedbi počitniškega tabora. Brez vas nam ne bi uspelo pričarati toliko nasmehov na lica Hvala staršem in starim staršem, da nam zaupate otroke in donirate prostovoljne prispevke.

Vir: HSD Črnomelj in HSD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj