Na vsebino

Zaradi žične ograje do zdaj poginili dve živali?

Povzemamo namreč včerajšnji članek RTV Slovenija v katerem pravijo:

"Lovska zveza je sporočila, da je zaradi žične ograje do zdaj prejela dve prijavi o poškodovani ali poginuli živali. Kot najbolj problematično območje je izpostavila dolino Kolpe.
V prvem primeru poškodovane živali je šlo za košuto, ki je prebila žično ograjo. Ranjena žival se je potem zatekla v gozd, zaradi ran, ki jih je utrpela, pa so ji lovci "skrajšali trpljenje" oziroma so jo usmrtili. V drugem primeru je košuta poginila na mestu, kjer se je ujela v ograjo."

Seveda lahko takoj demantiramo tudi sami, saj smo poročali (s fotografijami) o vsaj štirih žrtvah mreže, Martin Lindič pa je še bolj konkreten: "Od 6. do 16. decembra (vasici Dečina in Sodevci, ki sta ožičeni) zaradi britvičarske smrtonosne žice umrlo 5 živali - 4 košute in jelen. Na ostalih območjih Kolpe pa še 2 srni, ena v Učakovcih pri Vinici (razpadala 8 dni v Kolpi) in ena na območju Metlike."

Vir: RTV SLO in Martin Lindič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj