Na vsebino

Zasaditev cvetja za še lepšo občino

Dragi občanke in občani.

Cvetje vedno izboljša ljudi, srečnejši so in pripravljeni pomagati;

rože so sonce, hrana in zdravilo za dušo. (Luther Burbank)

V naši občini si korak po korak, z gradnjo potrebne infrastrukture, prizadevamo izboljševati kakovost življenja. Lepo nam je, ko gledamo urejenost našega bivalnega okolja in to opazijo tudi izven meja naše občine. Sploh sedaj, ko se nam je življenje skoraj obrnilo na glavo, ga lahko oplemenitimo še z drobnimi stvarmi, ki pa imajo velik vpliv na naše dobro počutje.

In tisto nekaj več doda cvetje. Ko ga posadimo in negujemo, s tem preusmerimo svojo pozornost iz vsakdanjih skrbi, hkrati pa uživamo v njegovi lepoti. Pa ne le mi sami, ampak tudi vsi, ki pridejo mimo in se z veseljem ozrejo k nam. Nekateri ste že do sedaj lepo skrbeli za cvetoč videz svojega doma, ki je, skupaj z večino obnovljenih fasad v občinskem središču in drugod po občini, prispeval k splošni urejenosti.

A vedno imamo možnost, da še kaj nadgradimo in izboljšamo, zato optimistično predlagam, da navkljub neprijaznim časom, za naše drobne radosti zasadimo še več okrasnih rastlin na svojih vrtovih, balkonih in okenskih policah. Mogoče se celo odločite za poenoten videz v vasi ali ulici, kar bi bilo še lepše.

Vesela bom, če bo tudi vam ob tem predlogu zaigralo srce, saj prav vsak lahko z drobnim prispevkom naredi nekaj za lepši vsakdan, vsi skupaj pa za turistično še bolj zanimivo občino Semič. Gotovo ste lani opazili cvetje na okenskih policah občinske hiše, kjer vsak izmed nas zaposlenih neguje korita na oknih svoje pisarne. Da, tudi letos bo tako, saj vas iz občinske uprave vabimo, ne le z besedami, ampak tudi s svojim zgledom.

V upanju na vaš odličen odziv se že veselim pogledov na še lepšo podobo naše občine.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj