Na vsebino

Zbiranje nevarnih odpadkov v Metliki

Komunala Metlika vabi k vsakoletni akciji zbiranja nevarnih odpadkov. Odslužene akumulatorje, baterije, barve in topila, kemikalije, škropiva, motorna olja in masti, pesticide, pralna in kozmetična sredstva, ki vsebujejo nevarne snovi, zdravila, neonske cevi oziroma vse, kar je opremljeno s simboli za nevarne snovi in njihovo embalažo, bodo zbirali v soboto, 19. novembra, med 9. in 17. uro, na parkirišču Pungart v Metliki.

Z nepremišljenim odlaganjem nevarnih odpadkov lahko povzročimo hudo škodo – zastrupimo okolje in ogrozimo lastno zdravje ter zdravje drugih. Nevarnih gospodinjskih odpadkov zato nikoli ne smemo odlagati skupaj z drugimi gospodinjskimi odpadki, opozarjajo na metliški komunali.

Nevarni odpadki nastajajo v vsakem gospodinjstvu in ne sodijo v zabojnik med mešane komunalne odpadke ali celo v kanalizacijo. Komunala Metlika zato naproša, da do dneva zbiranja nevarne odpadke hranite doma, na dan zbiranja pa jih oddate na zbirnih mestih. Oddajanje nevarnih odpadkov je za gospodinjstva brezplačna.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj