Na vsebino

Zbiranje podpisov za odpravo omejitev tovornega prometa

Z Območne obrtne zbornice (s posredovanjem RIC Bela krajina) smo prejeli prošnjo za objavo naslednjega obvestila:

"Kot vam je poznano Občina Črnomelj in OOZ Črnomelj že vrsto let »pritiskata« na pristojna ministrstva, da uredijo Mednarodni mejni prehod na Vinici in sicer v zvezi z omejitvijo tovornega prometa, ki je na naši strani 7,5 t, s strani Hrvaške pa ni omejitve. Kljub številnim urgencam in neprestanim opozarjanjem se zadeva premika izredno počasi.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo nas je z dopisom opozorilo, da imamo zadeve premalo argumentirane s strani gospodarskih subjektov. Skupaj z Občino Črnomelj pripravljamo dopis, ki ga bomo podprli tudi z vašimi podpisi.

Zato vas prosimo, da nas s podpisi podprete pri prizadevanjih za odpravo omejitve tovornega prometa oziroma vzpostavitve enakopravnosti podjetnikov s podjetniki, ki prihajajo v Slovenijo s strani Hrvaške.

Posebej vabimo člane in tudi ostale podjetnike, ki uporabljate oz. bi uporabljali mejni prehod Vinica ob spremenjenem režimu tovornega prometa.

Zbiranje podpisov bo potekalo v prostorih OOZ Črnomelj in Občine Črnomelj - kabinet županje, od ponedeljka, 27. 2. do vključno srede, 01. 3. 2017, od 7. do 15. ure.

Prosimo, da si vzamete čas in nas podprete pri naših prizadevanjih za odpravo omejitve! Če poslujete z žigom, ga prinesete s seboj."

Besedilo zgoraj smo prejeli od RIC-a, v uredništvu pa dodajamo:

Podjetnike in obrtnike seveda razumemo in jih tudi podpiramo. Zanimivo je, da se je tudi županja odločila za zbiranje podpisov. Glede na izkušnje Civilne iniciative glede parkiranja v Črnomlju vam lahko odgovorimo, da nas pristojni (županja, Občinski svet), kljub močni podpori, podpisom in željam občanov, in kljub županjini obljubi, da bo zadeve uredila, niti ni povabila na sestanek, pa sta od tega minili dobri dve leti. Če pri njej podpisi ne zaležejo, na državnem nivoju bodo?

Vir: OOZ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj