Na vsebino

Zeleni Jure na biciklu

Ta konec tedna bosta v Beli krajini potekali kar dve kolesarski prireditvi. V nedeljo se lahko udeležite belokranjskega dneva na e-kolesu, že jutri ob treh popoldan pa bodo kolesarji v Velikem Nerajcu štartali na 1. MTB maratonu Zeleni Jure.

Maratona se lahko udeležijo vsi rekreativni kolesarji, ki jih veseli organizirano kolesarjenje v skupinah in se čutijo sposobni prevoziti 52 kilometrov dolgo progo z 880 metri nadmorske višine. Mlajši od 15 let se lahko maratona udeležijo le v spremstvu staršev, oziroma polnoletne osebe. Kolesarji bodo lahko izbirali med kolesarjenjem brez meritve ali z meritvijo časa. Kolesarji z električnimi kolesi nimajo možnosti meritve časa.

Maraton bo potekal večinoma po makadamskih in gozdnih poteh. Trasa je naslednja: Veliki Nerajec– Mala Lahinja – Črešnjevec – Pusti Gradec – Podlog – Zorenci – Butoraj – Tribuče – Plešivica – Velika sela – Mala sela – Žeželj – Perudina – Hrast – Belčji Vrh – Mala Lahinja – Veliki Nerajec.

Ker bo maraton potekal ob normalnem prometu, so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev. Čelada je obvezna za vse udeležence. Prijave (štartnina znaša 20 evrov) so možne tudi na dan prireditve med 13:30 in 15:15 uro, ko bo potekal tudi dvig startnih paketov. Organizator bo na progi poskrbel za okrepčila, na cilju pa za malico in darilo sponzorjev.

Vse dodatne informacije dobite pri vodji maratona Mateju Horvatu na tel.: 040 612 165.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj