Na vsebino

Zgodilo se je v Večnamenskem romskem centru

Med poletjem smo se dobro spočili v upanju, da bomo jeseni dobro delali in se še bolj aktivirali. Prva dva meseca nam dobro uspeva.

Nadaljujemo z rednimi aktivnostmi, začenjamo z novimi in povečujemo krog uporabnikov.

Ker z določenimi izvajalci redno sodelujemo, vedno delamo v sproščenem vzdušju in se imamo lepo, verjamem, da zamer ne bo, če si drznem uporabiti kar njihova imena.

V septembru in oktobru so bili naši uporabniki deležni branja pravljic in ustvarjanja s knjižničarko Bredo, varnega sprehoda skozi mesto in spoznavanju nenavadnih prometnih znakov s policistom Mitjo, gibalnih igric z Anito in Katarino iz Centra za krepitev zdravja, iskanja informacij na spletu in spoznavanju varne rabe interneta z go. Tajano z ZIK-a, kuhanja kosila s prostovoljko Amando, plesa in petja, ki ga vodi prostovoljec Matej, učenja, igranja in ustvarjanja s prostovoljko Nino.

Vodja Večnamenskega romskega centra, ki uporabnike vsakodnevno informiram, sem skupaj z uporabniki izdelovala modne kreacije, nabirala jesensko pisano listje in katerega smo ustvarjali podobe živali. Pogovarjali smo se o Tednu mobilnosti. Na dan brez avtomobila sem uporabnike spodbudila, da so se domov odpravili peš. Na igrišču pa smo skakali čez kolebnico, risali s kredami in igrali igre z žogo. Kot vedno, bi lahko naštevala še, vendar bom omenila samo še, da se do počitnic nismo utrudili. Med počitnicami se je približno 27 uporabnikov s tremi spremljevalkami odpravilo v kino. Po končani kino predstavi pa še izrezali vsak svojo strašno bučo. Buče so nam za potrebe delavnice donirale prijazne gospe, ki se jim po tej poti zahvaljujemo.

Med prazniki vrata moramo zapreti, po praznikih pa aktivno nadaljevati.

Vir: Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Enota Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj