Na vsebino

Zlato priznanje za najbolj prizadevno ekipo festivala

Turistična zveza Slovenije je včeraj v Medvodah pripravila zaključni festival projekta Turizmu pomaga lastna glava, na katerem so bile na ogled najboljše ideje iz 30 slovenskih osnovnih šol. Turistični podmladki iz osnovnih šol po vsej Sloveniji so v letošnjem letu ustvarjali na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Osredotočili so se na izboljšanje prepoznavnosti destinacije skozi športne aktivnosti namenjene razvoju mladinskega turizma.

Svoj projekt Športanje in teamčkanje ob Koupi je predstavil tudi turistični krožek OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Ob tem so si prislužili tudi posebno zlato priznanje za najbolj prizadevno ekipo festivala, na kar so še posebej ponosni, saj je dobro ekipno delo v današnjem času vse bolj pomembno.

Festival Turizmu pomaga lastna glava je namenjen učencem osnovnih šol. Temelji na povezovanju formalnega in neformalnega učenja in lahko pomembno prispeva k razvoju turizma v manjših in večjih slovenskih krajih. V sklopu omenjenega festivala učenci pripravijo turistično nalogo s predlogi za obogatitev turizma na izbrano temo, svoj turistični produkt pa potem predstavijo na turističnih tržnicah.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj