Na vsebino

Zlato priznanje za stojnico metliškega vrtca

Otroški vrtec Metlika se je 18. marca s stojnico predstavil na sejmu Altermed & GreenVita v Celju. Skupna tema ekošol je bila Zdrava hrana in prehrana ter trajnostni razvoj: izziv današnjega časa.

Leto 2023 je razglašeno za mednarodno leto prosa. Proso je zelo odporno žito in ima pomembno vlogo pri zagotavljanju prehranske varnosti.

Osrednja tema naše stojnice je bila Prosena kaša nam zdravje prinaša. V oddelkih so se strokovni delavci veliko pogovarjali o prosu, proseni kaši. Spoznavali so njen pomen v prehrani, katere vrste prosa poznamo (zmleto proso, prosena moka, proseni zdrob, proseni otrobi) in kje še lahko uporabimo proso (polnilo za igračo, grelne blazinice, ipd.).

Pri vizualni podobi stojnice smo izhajali iz pesmi Anje Štefan: Lonček na pike.

Obiskovalcem stojnice smo ponudili prosene jabolčne piškote s cimetom, zmleto proso ter jih informirali o pozitivnih učinkih uživanja prosa na zdravje in počutje ljudi.

Ocenjevalna komisija je ocenjevala in ocenila vse stojnice. Naša si je prislužila najvišje število točk ter zlato priznanje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj