Na vsebino

Župančičev muzej na Vinici

Belokranjski odbor za ureditev Župančičevega muzeja na Vinici, kateremu predseduje književnik Lojze Zupanc, je s pomočjo Zavoda za varstvo kulturnih spomenikov v Ljubljani in Republiškega odbora za ureditev pesnikove literarne zapuščine, pričel z živahnimi pripravami za izvedbo velike kulturne prireditve, ki bo za drugo obletnico smrti pesnika Otona Župančiča na Vinici, v pesnikovem rojstnem kraju.

Belokranjski kulturni festival, ki bo 17. junija t. l. na Vinici, bo združen z odkritjem pesnikove spominske plošče na hiši, v kateri se je rodil Oton Župančič, odkritjem bronastega poprsja pesnika Župančiča v novourejenem parku ob pesnikovi rojstni hiši in otvoritvijo muzeja na Vinici, v katerem bodo razstavljena pesnikova bibliografija, rokopisno gradivo in drobni rekviziti, ki bodo spominjali vse obiskovalce pesnikove spominske sobe v rojstni hiši na veliko delo enega največjih sinov sončne Bele krajine.

Dolenjski list, 5. maja 1951 leta.

Vir: Spominska hiša Otona Župančiča Vinica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj