Na vsebino

Župančičeve uganke v ilustracijah Polone Pačnik

V okviru kulturnega praznika v Črnomlju smo v Primožičevi hiši odprli razstavo Župančičeve uganke v ilustracijah Polone Pačnik.

»Tristo zadrg – tristo zank« je Župančič objavil leta 1915 v drugem letu prve svetovne vojne. Pri obnovi Spominske hiše Otona Župančičana Vinica 2015 je Župančičeve literarne like za zbirko ilustrirala priznana slovenska ilustratorka Polona Pačnik.

Polona Pačnik je študirala v Parizu na Akademiji lepih umetnosti. Pri risanju navdih išče v mitologiji in motivih evropske ljudske umetnosti, v kultnih filmih in fini muziki. Mnogi jo lahko prepoznate pod njeno blagovno znamko »Polonapolona« v njenih značilnih skodelicah z upodobitvami različnih literarnih in umetniških oseb.

Z razstavo želimo izpostaviti pesnikovo besedno mojstrstvo, ki ga je posvetil najmlajšim ter preplet literarne in likovne umetnosti.

Razstavljenih dvanajst ugank z ilustracijami si lahko ogledate tudi na didaktičnem čebelnjaku, ki stoji pri Spominski hiši Oton Župančič na Vinici. Razstava bo v Primožičevi hiši na ogled do konca marca 2023.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj