Na vsebino

Županja sprejela najuspešnejše metliške učence in dijake

Županja Martina Legan Janžekovič je včeraj v sejni sobi Občine Metlika sprejela najuspešnejše metliške učence in dijake. Na sprejem so bili povabljeni najuspešnejši učenci osnovnih šol v metliški občini, ki se lahko pohvalijo z odličnim uspehom vseh devet let, najuspešnejši dijaki srednjih šol z odličnim uspehom v vseh letnikih šolanja ter dobitniki zlatih in drugih pomembnih priznanj na državnih tekmovanjih v osnovnih in srednjih šolah. Šola je lahko za udeležbo na sprejemu po lastni izbiri določila še enega učenca ali učenko.

Sprejema se je tako udeležilo 28 učencev in šest dijakov. Županja se jim je zahvalila za trud in trdo delo pri doseganju odličnih učnih rezultatov. "V občini smo ponosni na njihove dosežke in uspeh. Upamo in želimo si, da bi se po zaključenem šolanju vrnili v domači kraj in s svojim znanjem prispevali k njegovemu razvoju," je dejala v nagovoru in jim zaželela veliko uspehov na njihovi nadaljnji izobraževalni poti ter jim položila na srce, "da ne bi nikoli pozabili verjeti v lepoto svojih sanj".

Udeleženci sprejema so ob tej priložnosti prejeli drobno pozornost, učenci in dijaki, ki so bili odlični vsa leta šolanja, pa še županjino petico s posvetilom.

ODLIČNI UČENCI VSEH 9 LET

1.Anže Kambič, OŠ Metlika
2.Nina Kavčič, OŠ Metlika
3.Luka Kozjan, OŠ Metlika
4.Žan Gačnik, OŠ Metlika
5.Katja Novak, OŠ Metlika
6.Hana Rus, OŠ Metlika
7.Tia Sopčič, OŠ Podzemelj
8.Nelli Deanović, OŠ Podzemelj
9.Kristjan Kočevar, OŠ Metlika, zlato priznanje iz zgodovine
10.Aleksander Jotanović, OŠ Podzemelj, zlato prizananje iz matematike, zlato priznanje iz astronomije, zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleškega jezika, zlato priznanje na državnem tekmovanju iz fizike in 11. mesto v državi, s čimer se je uvrstil na 20. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado, ki bo decembra 2023 v Bangkoku na Tajskem, zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemije in 16. mesto v državi.

ODLIČNI DIJAKI VSA LETA ŠOLANJA

1.Daša Radoš, Ekonomska šola Novo mesto
2.Pia Deanović, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šolski center Novo mesto
3.Riaz Goletić, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šolski center Novo mesto

PREJEMNIKI ZLATIH IN DRUGIH NAJVIŠJIH PRIZNANJ

1.Matej Brodarič, OŠ MetlikaZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast.
2.Bor Movrin, OŠ MetlikaZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast.
3.Kaja Popovič, OŠ Metlika - Podružnična šola SuhorZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast.
4.Ajda Milič, OŠ MetlikaZlato priznanje na državni ravni na likovnem natečaju Evropa v šoli.
5.Vid Zupanič, OŠ MetlikaZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast.
6.Ina Movrin, OŠ MetlikaZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast.
7.Sara Mujanović, OŠ Metlika1. nagrada na predmetni stopnji na Mednarodnem likovnem natečaju Slavini mladi akvarelisti v Ozlju, Hrvaška.
8.Ajda Zgaga Misja, OŠ Metlika1. mesto na državnem tekmovanju deklamatorjev za Župančičevo frulico.
9.Zarja Kavčič, OŠ MetlikaDržavna prvakinja v judu v kategoriji starejših deklic.
10.Ida Štefanič, OŠ MetlikaZlato Vegovo priznanje iz matematike in doseženo deveto mesto v državi.
11.Luka Nemanič, OŠ MetlikaZlato priznanje iz računalništva na državnem tekmovanju Bober.
12.Tina Pezdirec, OŠ MetlikaZa 8-letni odlični uspeh in prizadevno delo na kulturnem področju. Marsikatero prireditev na šoli in v lokalnem okolju je v zadnjih 9 letih popestrila s svojimi pevskimi nastopi. S svojo skromnostjo, prizadevnim delom in z vzornim obnašanjem je pa lahko vzor tako mlajšim kot tudi starejšim otrokom.
13.Vid Kure, OŠ PodzemeljZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast.
14.Ajda Butala, OŠ PodzemeljZlato priznanje iz Vesele šole.
15.Gloria Plesec, OŠ PodzemeljZlato priznanje iz matematičnega tekmovanja Logična pošast in 2. mesto v državi.
16.Eva Drakulič, Srednja šola za gostinstvo in turizem, GRM Novo mestoNagrada na literarnem natečaju Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine z naslovom Nevidne vezi.
17.Bor Mežnaršič, Srednja strojna šola, Šolski center Novo mestoV letošnjem šolskem letu je z odličnim uspehom zaključil 3. letnik srednje poklicnega izobraževanja, program inštalater strojnih inštalacij in se vpisal naprej na poklicno tehniško izobraževanje, program tehnik mehatronike. Tekom triletnega izobraževanja v programu inštalater strojnih inštalacij je bil uspešen in vzoren dijak, izkazal se je tudi pri praktičnem pouku in na praktičnem usposabljanju pri delodajalcu.
18.Toni Prosenik, Srednja strojna šola, Šolski center Novo mestoSrednjo strojno šolo je zastopal na državnem tekmovanju v rokometu in skupaj z ekipo osvojil 3. mesto.
19.Valentina Vovk, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šolski center Novo mestoZlato priznanje iz znanja o sladkorni bolezni, zlato priznanje in 1. mesto iz zdravstvene nege za priznanje Angele Boškin.
20.Erna Dedić, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šolski center Novo mestoVsa leta šolanja je aktivno sodelovala kot prostovoljka zdravstvene šole v skupini Sonči na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto ter pri prireditvah za prostovoljce. Vsa 4 leta šolanja je zastopala šolo na športnih tekmovanjih-rokomet. Vsa 4 leta šolanja je aktivno sodelovala pri promociji poklica tehnika zdravstvene nege (informativni dnevi, dnevi odprtih vrat).
21.Danijel Simič, OŠ Milke Šobar NatašeNastop v zmagovalnem videu na mednarodnem festivalu videov S-factor, sodelovanje pri več šolskih projektih, sodelovanje v folklorni skupini, ki je na državnem srečanju folklornih skupin učencev s posebnimi potrebami zasedla 3. mesto.
22.Gaia Planinc, OŠ Milke Šobar NatašeDržavna podprvakinja v alpskem smučanju za OŠ s prilagojenim programom, udeležba na regijskem srečanju otroških šolskih parlamentov, sodelovanje v folklorni skupini, ki je na državnem srečanju folklornih skupin učencev s posebnimi potrebami zasedla 3. mesto, nastop v zmagovalnem videu na mednarodnem festivalu videov S-factor, nastop v ekipi, ki je zastopala šolo na državnem prvenstvu v odbojki za OŠ s prilagojenim programom, 3. mesto na mednarodnem tekmovanju v badmintonu za OŠ s prilagojenim programom.
23.Sandi Tomašić, OŠ Milke Šobar NatašeNastop v zmagovalnem videu na mednarodnem festivalu videov S-factor, sodelovanje pri več šolskih projektih, vodenje programa šolskih kulturnih prireditev.
Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj