Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (4. 12. 2020)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

prestopili smo prag prazničnega december. Čas se je hitro obrnil in z njim leto, ki se odvija povsem drugače kot smo vajeni. Da praznovanje letos ne bo tako kot običajno nam je vsem jasno, a želim vam, da ga boste vseeno znali izkoristiti in iz njega v največji možni meri znali potegniti same dobre in pozitivne stvari.

Teden je minil brez večjih premikov kar se tiče razmer zaradi koronavirusa. Še vedno se trudimo priti na zeleno vejo in trdno sem prepričan, da nam bo tudi uspelo. Vlada RS je na zadnji seji sprejela načrt sproščanja ukrepov, ki poteka v petih fazah, seznanili pa so se tudi z izdelano Nacionalno strategijo cepljenja. Poudarjam, da nismo še v položaju, ko bi lahko razmišljali, da omejitev ni, zato bodimo še naprej odgovorni in predvsem strpni. V naši občini je trenutno 141 aktivno okuženih oseb, kar je najvišje število do sedaj. Vlada je ukrepe podaljšala še za 7 dni, podaljšala pa je tudi veljavnost turističnih bonov, in sicer do 31. decembra 2021.

Vse božično-novoletne aktivnosti so se preselile na splet in tako smo se tudi mi prilagodili z izvedbo prireditve, v sklopu katere bomo praznično prižgali lučke v Črnomlju. Vabim vas, da se nam v nedeljo, 6. decembra, ob 18. uri virtualno pridružite, da skupaj osvetlimo naše mesto. Povezavo do spletnega dogodka boste našli na naši spletni in Facebook strani. Otroci, v teh dneh vas bodo preko več organizacij v občini obiskali dobri možje zimskega časa. Verjamem, da ste bili doslej pridni in tudi pri prejemu daril vas prosim, da pridno upoštevate ukrepe z držanjem razdalje, nošenjem zaščitnih mask in rednim razkuževanjem ter umivanjem rok.

Želim vam lep in prijeten začetek prazničnega decembra, pazite nase in svoje najbližje, upoštevajte ukrepe in ostanite zdravi.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj