Na vsebino

Na Istrskem maratonu kar nekaj Belokranjcev

Seveda moramo najprej omeniti Cirila Tottra, ki je edini (po naših podatkih) od Belokranjcev premagal 42 kilometrov. Za to je potreboval 3 ure, 15 minut in 12 sekund. S tem časom je zasedel 25. mesto. Naj omenimo, da je od njegovega 61 km dolgega teka »od Zagreba do Čazme« minil le teden dni.

Polmaratona pa sta se lotili Nina Kocjan in Darja Bremec ter Andrej Pezdirc (najhitrejši med Belokranjci), Gregor Deželan in Peter Binder.

Po pričakovanjih je bila belokranjska zasedba najštevilčnejša v 11,5 km dolgem rekreativnem teku. Barbara Matakovič je bila med »našimi« dekleti najhitrejša, saj je s časom 1:08:10 zasedla 112. mesto med vsemi dekleti (1045 udeleženk), do cilja pa so uspešno prišle še Katarina Plut, Sabina Stopar, Anja Petrovčič, Mateja Benec, Mirna Nemanič, Mojca Frankovič, Tatjana Gregorič, Renata Grguraš, Urška, Jerca in Sonja Jerman, Anela Pezdirc, Silva Brodarič, Petra Štefanič in Milena Šenica. V moški konkurenci je bil med Belokranjci najhitrejši Mitja Frankovič (54:27, 26. mesto v moški konkurenci), kot drugi med »našimi«sem v cilj prišel Aleksander Riznič, za mano pa še Anton Grahek in Janez Jerman.

Možno, da sem koga od Belokranjcev v rezultatih spregledal zato vas prosim, da mi to sporočite na elektronski naslov.

Prilagam tudi uradne rezultate in fotografije, kolikor sem jih uspel zbrati (pošljite svoje!).

Priponke

Vir: Istrski maraton

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj