Na vsebino

Poškodba Balkovca, Kurtiću polna minutaža

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je pred jesenskim nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2022 v prijateljski tekmi v Skopju remizirala s Severno Makedonijo (1:1). Tekma se je slabo začela za Jureta Balkovca, ki je moral zaradi poškodbe stegenske mišice zapustiti zelenico že po treh minutah.

Jasmin Kurtić je kljub številnim menjavam, ki jih je v drugem polčasu opravil selektor Matjaž Kek, odigral celotno srečanje in bil nemalo začuden, ko je sodnik v 22. minuti po očitnem prekršku nad Šporarjem oškodoval slovensko izbrano vrsto za enajstmetrovko.

Makedonci so prišli v vodstvo v 55. minuti, ko je po odličnem predložku v kazenski prostor, Elif Elmas z diagonalnim strelom v levi zgornji kot premagal Vida Belca, ki je drugi polčas začel v slovenskih vratih namesto Oblaka. Ko je že kazalo, da bo Slovenija izgubila, je globoko v sodnikovem dodatku edino pravo akcijo v drugem polčasu začel Jurčević, njegovo podajo v kazenski prostor je podaljšal Jaka Bijol, na pravem mestu pa je bil Domen Črnigoj in poskrbel za remi.

Severna Makedonija – Slovenija 1:1 (0:0)
Elmas 55.; Črnigoj 97.

Vir: MMC

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj