Na vsebino

Žiga Dajčman podaljšal z Domžalami

Foto: Lado Vavpetič
Foto: Lado Vavpetič

V Nogometnem klubu Domžale so podaljšali sodelovanje z 19-letnim osrednjim branilcem Žigo Dajčmanom, ki je letos proti Mariboru tudi debitiral v 1.SNL. Mladi Črnomaljec je pogodbo podaljšal do konca maja 2024 in bo zimske priprave začel s prvim moštvom.

“Podpis nove pogodbe me je zelo razveselil. V mlajših selekcijah Domžal sem preživel štiri sezone in v prihodnje bi rad svoj pečat pustil tudi v članski zasedbi. Igranje na Dobu se je že večkrat izkazalo za odlično izbiro. Tako je bilo tudi pri meni. Konkurenca v Domžalah je na obrambnih položajih izredna, zato je potrebno nadaljevati s trdim delom in čakati na priložnost. Ko bo prišla, jo bom zgrabil z obema rokama, do takrat pa je v ospredju samo trening in seveda želja, da ne staknem kakšne poškodbe,'' je za klubsko spletno stran povedal 187-centimetrov visoki nogometaš.

Mladi Belokranjec je v prvem delu letošnje sezone vpisal dva nastopa med elito. V rumenem je debitiral 25. julija v Ljudskem vrtu proti Mariboru, na domačih tleh pa je zaigral teden pozneje proti Taboru iz Sežane. Sledila je posoja v drugo ligo, kjer je v dresu Doba zbral šest nastopov in tako potrdil uspešno sodelovanje med kluboma.

“Veliko fantov je po zaslugi Domžal naredilo ustrezen korak naprej v svojih karierah. Ravno to je tudi razlog, da sem se pred leti odločil priti v klub. Gre za izredno urejeno okolje. Akademija, odlični rezultati v MNC Domžale, sodelovanje s prvo ekipo … številne pozitivne lastnosti, ki verjamem, da mi bodo prišle še kako prav,” meni nekdanji kapetan mladinske zasedbe Domžal, ki je v 1. SKL/SML zaigral na skupno 71 tekmah, dres mladih reprezentanc pa je oblekel 21-krat.

Žiga Dajčman se je z nogometom začel ukvarjati pri petih letih, njegov prvi klub pa je bil NK Bela krajina. Dres Bele krajine nosil deset let, leta 2017 pa se je kot obetavni 15-letnik odzval povabilu in prestopil v Domžale.

Vir: NK Domžale

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj