Na vsebino

Direkt v čelo (11)

Na radiu smo vedno več kot gostoljubni, vrata imamo odprta na stežaj in to dobesedno.

Pa temu več ne bo tako, kajti nekateri so naše gostoljubje pričeli izkoriščati.

Še več, na samo da si je Žorž k nam v goste pripeljal ljubico Genovefo, za njim je prišla tudi žena Luna s tremi otroci - Georgom, Jamesom in Lucindo. In ko smo že mislili, da smo družino končno popisali v seznam stanujočih na Semiški cesti, glej ga zlomka, kot zadnji je "padel" še Štef (bratranec od Genovefinega bivšega).

18.11.2022: Ma ja, ne boste verjeli. Genovefi Žorž ni bil dovolj. V dvokrilni omari, kjer ima čistilka svoje potrebščine, je bil skrit Phillipe, strokovnjak za mišjo prehrano in aerobne vaje. Kdo bi si mislil!!!

18.11.2022: Ampak! Tudi sam sem mislil, da se tukaj zgodba konča. Nak! Štef je pripadnik mavričnega gibanja. Vso so mislili, da je in bo ostal samski. Zdaj se je izkazalo, da je imel skritega partnerja Sergia, kateremu je danes zmanjalo hrane in se je vdal v usodo.

19.11.2022: Deseti brat!

Le kako sem bil lahko tako naiven, da nisem sprevidel krinke, ki jo je mišja družina uprizorila in me s tem dejanjem tako zavedla, da niti pomislil nisem na Josipa Jurčiča. Motiv desetega brata, ki izhaja iz ljudskega izročila, je bil tokrat postavljen v radijsko in gozdno okolje, ravno nasprotno grajskemu in vaškemu in to je bila osnova te romantično-realistične intrige. Desetega brata moti pridobitniški svet, a kljub temu se družina žrtvuje in njega, desetega brata pusti živeti v okolju dobre glasbe in svežih novic.

Nič, neimenovani deseti brat - poišči svojo ljubezen v gozdnem okolju.

20.11.2022: Volitev dan

Dasiravno sem bil več kot prepričan, da sem kriminalno zgodbo mišjega kartela pripeljal h koncu, me danes preseneti še en ujetnik, ki je padel na vonj in ob zaključku svojega boemskega življenja očitno tudi na okus domačega špeha. Luigi (ime ravno zaradi volitev, sicer iz leta 1990), bo svoje kandidate iskal in lobiral v bolj naravnem in nepokvarjenem okolju.

21.11.2022: Dvanajsti mož

Dvanajsti mož, po istoimenskem norveškem filmu, je danes zapustil topel objem radijskega studia, kjer se je za kratek čas preizkusil v sinhronizaciji otroške vaiante zgoraj omenjene junaške zgodbe. Seveda v vlogi enega od dvanajstih upornikov, ki jih je želel združiti v boj prosti okupatorju.

Glede na to, da smo ducat miši že pospremili v prekomando, kaj še lahko pričakujemo? Mogoče bo pa naslednji trinajsto prase?

27.11.2022: Je 13 srečna številka?

»Kakor za koga«, je reklo trinajsto prase, ki se je ujelo v našo mišolovko. Seveda ni bilo prase, saj smo naredili osnovno napako; nastavili smo mišolovko in ne praselovko. Le kako naj se prase ujame v tako majhno past? No, na koncu je bila številka 13 srečna tudi zanj/o, saj smo vrata kletke odprli na približno istem mestu v gozdu, kjer je svoje novo domovanje že našlo predhodnih ducat junakov.

30.11.2022: Zaključek meseca

No, vsaj upamo, da smo ob zadnjem dnevu novembra naredili takoimenovani obračun ur in dejavnosti. Kot zadnji je kartico ob odjavi na izhodu potegnil Andrej. Nekako najmanjši med vsemi, zato tudi sklepamo, da je najmlajši, ni pa nujno. Vzel si je malce več časa in zato me je spomnil na enega mojega prijatelja, hedonista, gurmanskega uživača in ljubitelja nadpovprečno kvalitetnih vin.

Mišja družina (upamo, da so pa zdaj res vsi) je osnove preživetja opravila v urbanem, prijetnem in toplem okolju in upamo, da jih je usposabljanje pri nas pripravilo na življenjske izzive in tegobe, ki so pred njimi.

Družina iz radijskega apartmaja je tako opravila "check-out". Ne, računa niso poravnali, pa saj pojedli in popili niso ravno veliko, tudi škoda je zanemarljiva, so pa prek mousebookinga.mb že rezervirali bivanje v bližnjem gozdu. Seveda živi in zdravi, da ne bo pomote.

(Če jim je res tako ime, ne vem, ampak so se pa imena ob vsakem posebej pojavila v trenutku).

Skratka, ni nam dolgčas !

Aleksander Riznič

Aleksander Riznič

Ljubitelj glasbe, fotografije in potovanj. Z glasbo se profesionalno ukvarja že več kot 30 let, ravno toliko časa tudi s podjetništvom. Z namenom širjenja glasbenega sporočila širši javnosti ustanovi 1. belokranjski radio, Radio Odeon, obenem tudi novičarski spletni portal »Radio Odeon«, pred letom dni portal s starimi fotografijami in dokumenti »Črnomelj fčasih«, nedavno še stično točko za Belokranjce živeče po celotni zemeljski obli »Belokranjci po svetu«.

V domačem kraju živi več kot 50 let, zato je mogoče čas, da s svojega zornega kota opozori na nepravilnosti in pomanjkljivosti, ki se dogajajo v lokalnem okolju in širše.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj