Na vsebino

Žan Serčič sanja o belih lilijah

Bela lilija je prva pesem z nastajajočega petega albuma enega naših najbolj vročih glasbenikov. Novo Žanovo radijsko uspešnico spremlja slikovit video, posnet v Maroku, v živo pa jo bo s Šakali zaigral na velikem koncertu v Križankah, 18. junija.

"Pesem Bela lilija je nastala ob koncu lanskega leta, potem ko sem že predstavil album Ljubezenske igre in se po odličnem koncertu v Media centru, poln navdiha, lotil ustvarjanja pesmi za novo ploščo. Takrat sem enkrat sanjal o lepih belih rožah, ne da bi se sploh zavedal pomena belih lilij. Začel sem raziskovati to simboliko, besedilo se je počasi sestavlilo v moji glavi in potem je hitro prišla tudi melodija. Vesel sem, da je nastala pesem, ki govori o renesansi, preporodu, čistosti, svetlobi ter sreči v novem poglavju mojega ustvarjanja in življenja. To je pesem, ki lahko opolnomoči tako ženske, kot tudi moške, ki želijo svojim ženskam to sporočiti," pravi Žan, ki si je v začetku leta privoščil nekaj premora in je z ekipo zdaj že pripravljen na novo koncertno sezono.

"Bela lilija je, kot rečeno, začetek novega poglavja, ki prinaša v moje ustvarjanje bolj eleganten in zrel zvok. Z ekipo smo za ustvarjanje te pesmi porabili največ časa doslej. Ima kup nekih zanimivih elementov, od španskih do orientalskih in malo pridiha arabskega sveta. Rad raziskujem različne kulture, kot avtor sem pa vedno v službi pesmi same in dam njej svobodo in moč, da zaživi v svoji veličini," še doda eden najbolj predvajanih izvajalcev leta 2023.

Video za Belo lilijo so sredi aprila pod taktirko režiserja Igorja Pečolerja posneli na različnih lokacijah v Maroku. Slikoviti pejsaži, sipine, morje, klasična arabska arhitektura in romantična zgodba kratkega glasbenega filma poudarjajo čutno atmosfero pesmi, ob Žanu, belih lilijah in avtohtonih arabskih žrebcih pa je pesnikovo muzo tokrat upodobila igralka in plesalka Nadja Arhar.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj