Na vsebino

5. ŠtrudlFest, festival zavitkov v sklopu 25. Semiške ohceti

24. avg ob 10:00

Pečete vsako nedeljo "zavitek"? Mu dodajate različne nadeve? Se trudite, da bi bila skorjica zlato - rumena? Se sprašujete, če je vaša boljša od sosedove?

V času od 23. do 25. avgusta 2019, bo v Semiču potekala tradicionalna etnološko turistična prireditev 25. SEMIŠKA OHCET »Zgodba neveste«,ki jo bomo popestrili s festivalom zavitkov "5. ŠtrudlFest 2019" na katerem bo komisija OCENJEVALA pripravljene dobrote.

KDAJ IN KAKO SE PRIJAVITE!

Vsi, ki želite sodelovati na ŠtrudlFestu vabljeni, da prijavite svoj izdelek do srede, 21. 8. 2019, v TIC Semič, Štefanov trg 7, 8333 Semič, [email protected]. Za vse ostale informacije pokličite go. Tanjo Prešeren Banovec na tel. št. 040/625 148. Izdelke za ocenjevanje in razstavo je potrebno dostaviti v soboto, 24. 8. 2019, med 10.00 in 12.00 v prostore Kulturnega centra Semič, Prosvetna ulica 4, Semič.Prijavitelj lahko sodeluje na festivalu z enim ali več zavitki. Vsak mora tehtati najmanj 1,5 kg. Zavitek mora biti dostavljen v primerni nepovratni embalaži in brez sladkornega posipa.

KAJ OCENJUJEMO!

- zunanji videz vlečene potice (oblika, barva skorje)- vonj skorje in nadeva- videz nadeva (povezava testa in nadeva, usklajenost nadeva z dodatki)- okus Pravilnik o ocenjevanju kakovosti zavitkov in prijavnica sta v priponki!

NAGRADE NAJBOLJŠIM!

Vse zavitke bo ocenjevala tri članska strokovna komisija, ki bo najboljše zavitke tudi nagradila.

Dobrodošli!

Organizacijski odbor 25. prireditve Semiška ohcet »Zgodba neveste«

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj