Na motokros poligonu Krupa v Stranski vasi pri Semiču bo na sporedu druga dirka državnega prvenstva v motokrosu. Treningi se bodo začeli ob 8.20, prve vožnje pa ob 11. uri.

Prvi se bodo na progo z veliko atraktivnimi skoki, ki gledalcu omogoča, da z istega mesta vidi celoten krog, podali veterani, nato najmlajši v kategorijah MX50, MX65 in MX85, sledila bo kategorija MX125 in nazadnje še MX2 ter MX Open. Pričakujemo lahko napet boj za zmago med Klemnom Gerčarjem in Petrom Irtom ter Janom Pancarjem in Lukom Milcem. V kategoriji MX Open bodo belokranjski navijači zagotovo stavili na domačini Marka Špeharja.

Od znanih imen slovenskega motokrosa bodo na dirki nastopili še Sašo Kragelj (Veterani 40), v kategoriji Veterani 50 se obeta boj za zmago med legendo motokrosa Alojzijem Fortuno ter Igorjem Pancarjem. Domačini pa upajo na dobro uvrstitev še enega člana domačega društva Bojana Goriška.

Vremenska napoved obeta sončno velikonočno nedeljo, ki jo lahko ljubitelji motošporta izkoristite za prijeten izlet in ogled motokros spektakla. Vabljeni!