Jurjevanje v Beli krajini in Ministrstvo za kulturo Ljudske republike Kitajske vabita na izjemen glasbeni spektakel etno-rock glasbene skupine NAIR, ki na evropsko turnejo in v Slovenijo prihaja s prostranih pašnikov iz daljne, severozahodne kitajske pokrajine Notranje Mongolije.

19-članska zasedba orkestra s pevskim zborom, ki je v svoji pojavi in izvedbi živa enciklopedija tradicionalne mongolske umirajoče umetnosti, bo nastopila v Semiču v Beli krajini, v dvorani Kulturnega centra Semič ob 19. uri.

Skorajda izumrla mongolska dediščina se vam bo z izvirno interpretacijo v sodobni etno-rock zvočni preobleki, če ji boste le pozorno prisluhnili, razkrila z mistično pripovedjo preko kultne ljudske glasbe, praglasbe grlenega petja, plesnih gibov, spiritualnih tolkalskih ritmov, meditativnih vibracij dromlje in čarobnega zvoka tradicionalnih dvostrunskih inštrumentov kot sta »topshur« in »morin khuur«, simbol mongolskega ljudstva.

Predprodaja vstopnic poteka od 10. 1. 2018 do 27. 1. 2018 na TIC Semič in na Eventim.si.

Cena vstopnice v preprodaji znaša 12,00 €, na dan koncerta bo vstopnina 15,00 €.


Fascinanten glasbeni dogodek, ki spaja starodavno izročilo z novodobnim pristopom interpretacije, je plod sodelovanja organizatorja "Jurjevanja v Beli krajini" RIC Bela krajina z Ministrstvom za kulturo LR Kitajske v sklopu iniciative 16+1, v kateri gre za vzpostavitev stikov med vzhodnoevropskimi državami in Kitajsko ob vzpostavitvi gospodarskega pasu ob svileni cesti.

Enemu izmed nastopov lahko prisluhnete TUKAJ.

Ne zamudite uverture v 55. Jurjevanje v Beli krajini (20. - 24. junij 2018, Črnomelj) in priložnosti, da vstopite v večdimenzionalno glasbeno popotovanje!