Kulturni center Semič vas vabi na plesno predstavo Brine Dokl z naslovom Druga prihodnost, ki se prične ob 19. uri v KC Semič.

Gre za projektno plesno skupino Studia za svobodni ples, ki se je v tem letu oziroma vštric z nastajanjem predstave Druga prihodnost poimenovala Ursus Dancers. Predstava Druga prihodnost pripoveduje zgodbe, ki jih nosimo zapisane na telesu. Mentorica in koreografinja predstave Urša Rupnik je zapisala:"Pri ustvarjanju predstave nas je vodil eksistencialističen razmislek o tem, v kakšno prihodnost sploh zremo; ukvarjamo se z idejo o boljši, prijaznejši prihodnosti, kot se nam obeta v zdajšnjem svetu, ki slavi kruto individualnost, tekmovalnost in neskončni dobiček na račun drugih ljudi."

O predstavi
Druga prihodnost pripoveduje zgodbe, ki jih nosimo zapisane na telesu; govori o tem, kako nas telo omejuje in kako nas lahko osvobodi. Druga prihodnost išče drugo prihodnost, svobodni izraz posameznice in posameznika znotraj sočutne skupnosti. »Moje čelo, oči, usta, ramena, pljuča, srce, popek, kolena, stopala, jaz, ti, tvoje dlani, mi.«

Iz recenzije
"In se skladno ter slikovito vrstijo posamični koreografski deli, in to tekoče eden za drugim, ko od začetka pa vse do konca zaobjamejo njihov zaželeni dan, čeprav premočenih obrazov ter posutih lic z vidnimi kapljami potu, je to lahko njihova druga (plesna) prihodnost, berljiva ob koncu predstave v lepoti njihovega izraza in v siju njih pogledov."
Daliborka Podboj, Parada plesa

Cena predstave: otroci, učenci, dijaki in študentje ter brezposleni 5€, odrasli 7€.

Prodaja vstopnic poteka v TIC-u Semič in na dan dogodka uro pred predstavo v KC Semič.

Dobrodošli!