Na vsebino

Predstavitev knjige Bela krajina za radovedneže in ljubitelje [50 let Krajevne knjižnice Semič]

27. feb ob 18:00

V torek, 27. februarja, vas ob 18. uri vabimo v Kulturni center Semič, kjer bomo predstavili knjigo Bela krajina za radovedneže in ljubitelje, ki sta jo uredila Tanja Petrović in Andrej Črnič.

Knjiga, ki je izšla v zbirki ''Za radovedneže in ljubitelje'', je tretja po vrsti iz te zbirke (Prekmurje, 2010; Kras in Brkini, 2014), ki jo izdaja ZRC SAZU.

Publikacija vsebuje 67 člankov, ki jih je pripravilo 49 avtoric in avtorjev. Dodana vrednost knjige pa so ilustracije Srečka Bajde.

Z več kot 360 stranmi je ena najizčrpnejših zakladnic informacij o tej lepi, mehki pokrajini, za katero se marsikateremu Slovenci zdi, da jo zelo dobro pozna. Vsi smo že v šolskih klopih spoznavali pesmi Otona Župančiča ali se učili o partizanskih junaštvih in kulturnem programu na belokranjskem osvobojenem ozemlju, vsakdo je že slišal za pisanice in Zelenega Jurija, poznamo lanene narodne noše, belokranjsko pogačo in metliško črnino. Pa vendar je Bela krajina (še) mnogo več kot vse to ...

Vabljeni!

Dogodek je organiziran v sodelovanju z ZRC SAZU in Kulturnim centrom Semič, ob praznovanju 50 let Krajevne knjižnice Semič.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj