Na vsebino

Razstava fotografij Reneja Pronka

28. apr ob 14:00

René Pronk je s svojo ženo živel v različnih krajih po vsem svetu. Pred šestimi leti, pa sta se zaljubila v naravne lepote neodkrite celinske Hrvaške, Naravni park Žumberak.

Sta pristaša naravnega in samozadostnega življenjskega sloga. Svoje znanje in tudi izkušnje, ki jih imata, rada delita z ostalimi ljubitelji narave. Intenzivno doživljanje bogatih okusov in doživljanje pristnega življenja v naravi je idealno za vse, ki si želijo zamenjati živahno zahodnjaško življenje in živeti tako kot so živeli nekoč. To pa vodi k zmanjševanju vsakodnevnega stresa in skrbi.

Žumberak je še vedno dosti neznano in zelo mirno območje. Zanj so značilni prostrani gozdovi, mirne vasice, slapovi in reke, vinogradi in osupljivi razgledi. To je kombinacija narave in majhnih vasi, kjer lahko še vedno okusite resnično verodostojno "življenje", ki ga drugod v Evropi skoraj več ni. Zato je Žumberak tako edinstven. Ne živite samo v naravi, temveč tudi delate z naravo in se učite od nje.

René je strasten fotograf in je bil predlagan že za več nagrad. V njegovih fotografijah se razkrivajo vse lepote narave, vsa čutenja in ljubezen do okolja v katerem se nahaja. Nedavno je imel dve razstavi v Zagrebu. Zdaj pa ste vabljeni v Spominsko hišo Otona Župančiča v Vinico, kjer bodo naslednji mesec na ogled njegove fotografije. Popeljal vas bo po čudovitih krajih, s prekrasnim razgledom, ki bi jih sami zagotovo težko našli.

Preverite, kako izgleda Žumberak skozi objektiv Reneja Pronka.

Spominska hiša Otona Župančiča Vinica ob 14. uri. Vabljeni!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj