SPOT Svetovanje JV Slovenija v koordinaciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto vabi na brezplačno dvodnevno usposabljanje "S čustveno inteligenco in empatijo do poslovnega uspeha in zadovoljstva".

Usposabljanje bo potekalo:

 • torek, 15. junija 2021, od 12. do 16. ure.

UDELEŽBA JE NA OBEH TERMINIH OBVEZNA.

Usposabljanje bo potekalo preko spletnega orodja ZOOM.

Vsebina:

 1. Kaj je čustvena inteligenca (EQ) in kako vpliva na našo delovno uspešnost in odnose med sodelavci, pa tudi na odnose v našem zasebnem življenju?
 2. Štirje elementi čustvene inteligence:
  - Samozavedanje (ne gre le za zavedanje lastnih prednosti in slabosti, temveč tudi za zavedanje svojih čustev in njihovega vpliva na našo delovno učinkovitost, odločitve, dejanja in odnose, ki jih ustvarjamo).
  - Samoobvladovanje (obvladovanje in usmerjanje lastnih čustvenih odzivov je ključno, še posebej v stresnih situacijah. Ljudje, ki tega ne obvladajo, so nagnjeni k impulzivnim reakcijam, ki so pogosto škodljive.)
  - Prepoznavanje čustev drugih (poznavanje in upoštevanje emocionalnih stanj in razlik med sodelavci je nujno)
  - Učinkovito upravljanje medsebojnih odnosov (strategije upravljanja z lastnimi čustvi in čustvi drugih, niso manipluacija, temveč nujnost za ustvarjanje dobrih odnosov in delovne učinkovitosti v podjetju)
 3. Kako pri sebi razviti in krepiti vsakega od štirih elementov čustvene inteligence?
 4. Vloga empatije v odnosih – kako nam razumevanje čustev, interesov in pričakovanj drugih lahko pomaga (v zasebnem življenju in na delovnem mestu)
 5. Kako čustvena inteligenca in empatija vplivata na zmanjšanje konfliktov na delovnem mestu in v poslu? Naučimo se aktivno poslušati, upravljati z jezo, strahom in drugimi neprijetnimi čustvi, se opravičiti in sprejeti opravičilo, biti prijazen, vprašati za pomoč in pomagati.
 6. Povzetek glavnih ugotovitev in orodij za krepitev čustvene inteligence in empatije na delovnem mestu, v podjetništvu.

Predavala bo Mateja Milost, direktorica svetovalnega podjetja Fimago in predavateljica na Univerzi v Novi Gorici, že skoraj 25 let deluje na področju izvoznega svetovanja in postavitve marketinških strategij.

Prijava

Do petka, 4. 6. 2021 preko spletne prijave.
Število udeležencev je omejeno.
Pred izvedbo usposabljanja boste na e-naslov, ki ga boste navedli na prijavi, prejeli povezavo na dogodek.

Dodatne informacije:
Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta: breda.koncilja@ozs.si

Prijava TUKAJ.