Kulturni center Semič ob 20. uri.

Skupina Teo Collori in Momento Cigano letos predstavlja svojo tretjo avtorsko ploščo z naslovom 'Molto Aligatore'. Fantje bodo novembra na turneji po vsej Sloveniji in kočno bodo nastopili tudi v Semiču, v kraju od koder prihaja njihov violinist, virtuoz Matija Krečič.

Njihova prva plošča Hot Club Piran je bila izdana pri ameriški založbi Lowtemp, nagradili pa so jo tudi na spletnem portalu MuzikObala, kjer so jo proglasili za album leta 2016.
Pesem z naslovom 'Bled 1960' iz njihovega drugega albuma 'Kamerato muzikante' je bila izbrana za 'pesem leta' v romski oddaji na Prvem programu radia Slovenija.
'Molto Aligatore' (izmišljena besedna zveza), tretja studijska plošča, pa po vzoru nomenklature klasične glasbe (allegro, adagio, con fuoco, molto appassionato ipd.) opisuje splošno vzdušje, zajeto v ta zvočni zapis. Glede na prvi plošči zasedbe, je glasba slogovno še bolj odprta, kvintet pa postreže z zelo pisano paleto zvočnih barv. Kot doslej, so tudi na novem albumu nekatere skladbe plesne in puščajo vtis brezskrbnosti, druge pa se dotikajo življenskih tem, s katerimi se srečuje vsakdo izmed nas.
Producent je bil tokrat vsestranski glasbeni mag, Denis Horvat.

Vabljeni na izvrstno glasbeno doživetje, kjer se lahkotna duhovitost prepleta z globokim umetniškim izrazom.

Zasedba:
Teo Collori-kitara
Matija Krečič-violina
Matej Kužel-klarinet
Metod Banko-kitara
Jošt Lampret-kontrabas

Cena vstopnice 10,00 €. Prodaja vstopnic poteka v TIC-u Semič (040/625 148) in uro pred dogodkom v KC Semič.