Na vsebino

Črnfest: U$IŁ, Suzi Soprano in The Mint

24. avg ob 22:00

U$IŁ

U$IŁ je sončni dvojec brez krmarja. Naveza Maksima Špelka (Generator, Capt. Morgans Revenge, Hillbillywithachainsaw) na bobnih in Janeza Weissa (Broken Lock) na kitari je nastala v začetku leta 2016. Išče nenavadne melodične in ritmične krajine različnih značajev ter kombinira godbe v minimalistično sliko jasno definiranega in artikuliranega hrupa. U$IŁ načrtuje snemanje prvenca v jeseni 2018 in izid v prihajajočem letu.

SUZI SOPRANO

Suzi Soprano ne povezujemo z mafijo, še najmanj z italijansko. Gre za bend, ki se igra s surovostjo in preprostostjo, za skupino, ki brezkompromisno udriha po kitari in bobnih, zaokrožuje pa jo glas, ki se ga ne bi branili niti The Germs. Avtorska glasba Suzi Soprano črpa iz mnogoterih žanrov, zadiši pa po bendih, kot so Gand of Four, Kyuss, Jesus Lizard, Otroci socializma, Nirvana … Pa res? Morda najboljše, da se prepričate sami.

THE MINT

The Mint niso garažni, temveč podstrešni bend. Lažje napišejo komad, kot izberejo ime zanj. Poistovetijo se s skupinama Nirvana in Arctic Monkeys. Včasih nastopajo v beli halji, njihov zaščitni znak pa je glava. V skladbah prav vsak član izrazi samega sebe ter tako doda svojo noto. Vabljeni k poslušanju mlade četverice, ki s parom kitar, basom, bobni in vokalom rada zganja hrup grunga.

Grajski atrij v Črnomlju ob 22. uri, 6€.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj