Danes ob 12.30 se bomo zbrali na železniški postaji v Semiču. Prihod na postajo je lahko peš, s kolesom ali za bolj oddaljene z avtomobili.

Na železniški postaji Semič, ki nima več prometne pisarne, bo najprej izvedena delavnica branja voznega reda vlakov. Udeleženci bodo izvedeli, kje vse je vozni red dostopen (mobilna aplikacija SŽ), kako do vozovnice, kakšne možnosti imajo občani za znižanje cene vozovnice (otroci, upokojenci), poleg tega tudi možnost prevoza koles z vlakom.

Nato se bomo z vlakom odpeljali v Rožni dol, kjer se bomo peš / s kolesi odpravili na Bajer, ribnik in nekdanje zajetje z vodno črpalko za parne lokomotive. Tu bo predstavljen razvoj železniških lokomotiv. Pot bomo nadaljevali peš do izhodiščne točke potovanja.

Aktivnost je namenjena vsem generacijam z namenom ozaveščanja uporabe javnega prevoza – vlaka v kombinaciji z aktivno mobilnostjo: peš in s kolesom. Udeleženci bodo nagrajeni z brezplačnim prevozom z vlakom za osebe in kolesa ter majicami ETM, s katerimi se bodo tudi pozneje identificirali kot udeleženci ETM.

Poskrbite za primerno pohodno obutev. Hrana in pijača iz nahrbtnika.
Z nami bo lokalni turistični vodnik Bele krajine.

Zaželene prijave na tel.: 040/625 148 ali e-naslov: tic@kc-semic.si.

Dogodek bo potekal ob upoštevanju veljavnih odlokov vlade in priporočil NIJZ (PCT).