Na vsebino

Zbiranje, menjava rabljenih oblačil

22. maj ob 10:00

Hiša Sadeži družbe Metlika vas vabi na menjavo, zbiranje rabljenih oblačil... za vse starosti, ki se prične ob 10. uri na Kolodvorski 1.

Ne veste kam z rabljenimi, a še vedno nosljivimi odvečnimi kosi oblačil, obutve. Izmenjava je odlična priložnost, da zamenjate vaša stara oblačila, ki jih ne nosite več, obenem pa obogatite garderobo s kakšnim ‘novim-starim’ kosom oblačila. Prav tako lahko prinesete obutev, modne dodatke in hišni tekstil.

Opažamo, da ljudje žal še vedno zavržejo veliko dobro ohranjenih oblačil...Ekologi brez meja so med prvimi pri nas pričeli opozarjati na problematiko tekstilnih odpadkov. V svetovnem merilu namreč ni urejenega ravnanja s tekstilom, ki ga je vedno več, zbran tekstil je vedno slabše kakovosti, postopki recikliranja pa so zaenkrat še ekonomsko nevzdržni.

Vse delavnice so v Hiši Sadeži družbe Metlika brezplačne in se izvajajo ob upoštevanju priporočil NIJZ (maske, razkuževanje in varnostna razdalja).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj