... nadaljevanje od včeraj.

Starši se preveč vtikate v delo šole. Glede na naše politike predvidevam, da najbrž ni daleč čas, ko vam bodo z Ministrstva za šostvo očitali: kaj se razburjate, saj ste odločali, imeli ste možnost vplivati. Zdaj se ne razburjate nad stanjem! Kot da bi imeli res toliko moči v rokah. Sistem vam jo daje le toliko, da lahko naredite zmedo. Na nekaterih mestih pa odločate o zadevah, ki se tičejo izključno stroke. Od tam pa dajte raje roke stran! Sicer boste nekega dne res dobili pod nos - saj ste odločali, pa bi odločili drugače ...

Slišal sem starše, ki so se pogovarjali, koliko dejavnosti imajo otroci v šoli na voljo. Šola, ki nudi več dejavnosti, navadno obvelja za boljšo, sodobnejšo. Več zastav, ko visi pred šolo, v več projektov, obsežnih in trajajočih, je šola vključena. Kaj to pomeni?

Točno tole: učitelji se morajo več posvečati stvarem, ki niso vezane na pouk. Več zadevam, ki se v resnici ne dotaknejo vašega otroka in ne izboljšujejo kvalitete pouka, kvalitete in obsega znanja, kvalitete odnosov in kvalitete vzgoje. Zaradi njih so učitelji le bolj utrujeni.

Se nadaljuje jutri ...