Na vsebino

Kar zakuhate, boste pojedli IV

... nadaljevanje od včeraj.

Ah, seveda, nekateri starši še niste opazili, koliko ur dela učitelj. Za začetek naj povem, da je občutek, da delajo od osmih do trinajstih zelo varljiv. Predure, pogovorne ure, dopolnilni pouk, krožki, tečaji, redna izobraževanja, sestanki, konference, govorilne ure, predavanja za starše (obvezna za učitelje), krajevne in republiške akcije, tekmovanja učencev, spremljanje učencev in sprejemanje tistih, ki pridejo v šolo na tekmovanje.

Učiteljica je zelo vesela, kadar gre lahko nazaj v šolo popoldan samo dvakrat na teden. Seminarji so ob petkih popoldan in ob sobotah. Na mnogih šolah svojo prisotnost dokazujejo s kartico. Kot nekdaj v tovarnah z 800 zaposlenimi. V sak učitelj mora opravitidoločeno število ur, svojo delovno obveznost, tako kot v gospodarstvu. Ima pa seveda tudi letni dopust. Nima počitnic, dopust ima!

Želite si učiteljic, ki imajo svoje otroke, ker predvidevate, da vas lažje razumejo in vi njih. Najbrž imate prav. To pa ne pomeni, da učiteljica, ki (še) nima otrok, ne zna učiti in razumeti. Vam pa je lažje. Veste, kaj mi je med seminarjem povedala neka učiteljica o svoji družini in svoji vzgoji?

"V šoli učim, v šoli potrpim, se prilagajam, v šoli vzgajam. Doma pa na otroke in moža samo še lajam!"

Vir: www.čmrlj.biz

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj