Na vsebino

10. likovna kolonija

Na OŠ Loka pravkar poteka že 10. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj, ki jo tudi letos sorganizirata OŠ Loka in ZIK Črnomelj. Na koloniji sodeluje 41 mladih kiparjev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije, ki so svoje ustvarjanje na temo "Eleganca" pričeli včeraj. Mladi ustvarjajo v delavnicah Instalacija, Siporeks, Montažna plastika, Keramika in Les.

Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj spodbuja ustvarjalnost mladih na kiparskem področju. Osnovni koncept kolonije je ustvarjalno druženje in spoznavanje nadarjenih mladih likovnikov širšega geografskega področja z namenom pridobivanja kakovostnih kiparskih izkušenj.

10. Mednarodna kiparska kolonije mladih Črnomelj se zaključi danes ob 17. uri na OŠ Loka Črnomelj, ko bo strokovna komisija razglasila imena najboljših mladih kiparjev. Odprta bo tudi razstava nastalih del. Nekaj fotografij z včerajšnjega ustvarjanja si lahko ogledate v galeriji spodaj.

Vir: OŠ Loka, ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj