Na vsebino

130 let PGD Stari trg ob Kolpi

Letošnje leto bo v Starem trgu ob Kolpi svečano leto, saj gasilci praznujejo častitljivo obletnico 130 let PGD Stari trg ob Kolpi, 130-obletnico gasilstva, nesebične pomoči, tovarištva, prijateljstva, solidarnosti in zavedanja, da lahko le skupaj uspemo in premagamo vse, kar nas doleti.

V petek, 2.2.2024, so se 130-tega občnega zbora, poleg članov društva, udeležili župan Občine Črnomelj g. Andrej Kavšek, predsednik GZ Črnomelj g. Boris Kambič, poveljnik GZ Črnomelj g. Jože Vrščaj, predsednica sveta KS Stari trg ob Kolpi ga. Renata Butala, predstavniki PGD Predgrad, PGD Sinji Vrh, PGD Koprivnik, PGD Radenci, predstavnik lovske družine Predgrad in predstavnika PGD Črna na Koroškem, ki sta se zahvalila tudi za pomoč ob lanskoletnem neurju.

Vsi so si bili enotni, da je ključ do uspešnega izvajanja operativnih nalog v dobri opremljenosti, visoki strokovni in fizični pripravljenosti ter pozitivni naravnanosti. Vsi so pohvalili delo z mladino, ki so bili v lanskem letu tudi na državnem tekmovanju. Brez odličnih mentorjev nikakor ne gre, zato še enkrat iskrena hvala.

Predsednik g. Stanko Starc in poveljnik g. Luka Šterk sta skupaj s predsednikom in poveljnikom GZ Črnomelj podelila:

  • priznanja GZČ III.stopnje: Tanji Tasič, Jožefu Šterbencu in Jerneju Medicu,
  • priznanje GZČ II.stopnje Marku Majerletu,
  • priznanje GZČ I.stopnje poveljniku Luki Šterku,
  • priznanje za dolgoletno delo 50 let: Emil Mihelič in Vinko Majerle,
  • priznanje za dolgoletno delo 60 let: Bojan Režek,
  • priznanje za delo v operativi: Medic Jernej za 10 let, Rok Starc za 10 let, Marko Majerle za 10 let in Dario Sarić za 30 let.

Spoštovani gasilci, želimo vam čim manj intervencij, dobro izpeljavo vseh zastavljenih ciljev, dobro sodelovanje in čim več druženja. Naj bo letošnje leto res svečano leto!

V družabnem delu so se gasilci posladkali z odlično torto Pekarne Krajcar, za kar se ji od srca zahvaljujejo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj