Na vsebino

149. občni zbor PGD Metlika

V soboto je potekal 149. redni Občni zbor najstarejšega gasilskega društva na slovenskem. Zbor se je pričel z nagovorom predsednika Amirja Mehadžića in nadaljeval z izvolitvijo delovnega predsedstva ter s poročili o delu društva v minulem letu. Po sprejetju le-teh in razrešitvi starega vodstva so potekale volitve za novo vodstveno ekipo. Predsednik PGD Metlika je ostal Amir Mehadžić, poveljnik pa je postal Kristjan Guštin.

Posebnost tega Občnega zbora je bil podpis Listine o prijateljstvu z DVD Krapina (R Hrvaška). S tem dejanjem je bilo formalno urejeno večletno prijateljsko sodelovanje med obema društvoma. Listino sta podpisala predsednik PGD Metlika Amir Mehadžić in predsednik DVD Krapina Dražen Strabić. Ob tej priložnosti je bilo poudarjeno, da meja in politika gasilcem ne predstavljata nobenih težav, saj so gasilci ljudje, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč vsakemu občanu in krajanu.

Ob podpisu so, poleg članov PGD Metlika, bili prisotni še: župan občine Metlika Darko Zevnik, župan mesta Krapina Zoran Gregurović, predsednik GZ Metlika Martin Štubljar in poveljnik GZ Metlika Peter Šneljer, predstavnik Mestne skupnosti Metlika, predstavnik PP Metlika, predstavnik OŠ Metlika, predstavnik DPM Metlika, člani DVD Krapina in predstavniki gasilskih društev iz Semiča, Črnomlja, Rosalnic, Križevske vasi in Mariboro-mesto ter Jurovskega Broda.

PGD Metlika je prvič v zgodovini podpisalo takšno listino. Namreč, z občino Wagna (R Avstrija) in občino Ronchi dei Legionari (R Italija) sta podpisani listini o pobratenju med občinami in na podlagi tega prijateljstva sodelujejo tudi gasilska društva.

149. redni Občni zbor smo končali z mislimi na pripravo jubilejnega 150. občnega zbora, ko bomo obeležili tudi 150. obletnico PGD Metlika in 150 let gasilstva na Slovenskem.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Vir: PGD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj