Na vsebino

15. Gasilski tabor GZ Črnomelj je zaključen

Mihajlo Pupin je nekoč zapisal: »Nobena stvar ne naredi človeka srečnejšega kot njegovo lastno prepričanje, da je naredil najboljše, kar je mogel«.

Prav s ciljem, da bi za gasilsko mladino GZ Črnomelj organizirali kar se da zanimiv, pester, aktiven in tudi atraktiven že 15. Gasilski tabor, smo mentorji že pred meseci pričeli načrtovati nekajdnevni dogodek, ki pod okriljem Gasilske zveze Črnomelj poteka vsako leto. Letos smo z velikim veseljem v naš krog pridobili nove mlade in nadobudne mentorje, ki so s sabo seveda prinesli neko novo svežino, delovni elan, pozitivno energijo in nove ideje. Vse to je pripomoglo k temu, da je bila organizacija precej zahtevnega projekta pravzaprav »mala malica«. Ko z velikim veseljem otrokom kažemo tisto, kar je nekoč in še razveseljuje tudi nas, ko se ti isti otroci veselijo skupaj z nami, nam zaupajo in gasilstvo sprejemajo kot del svojega življenja, takrat vemo, da smo na pravi poti. Le na takšen način, skupaj, z roko v roki, lahko dosegamo zastavljene cilje. Med glavnimi so potreba po solidarnosti, pomoč sočloveku, varovanje in ohranjanje neokrnjene narave, spoštovanje sebe in sočloveka, potreba po samostojnosti, domoljubju in še in še.

Gasilska tradicija na Slovenskem traja že več kot stoletje, 148 let. In ravno zaradi tega dejstva vsaj sam čutim še dodatno odgovornost, da kulturo gasilstva pomagam razširjati in ohranjati tudi sam. Če samo pregledam slike in video vsebine, ki so bile posnete na letošnjem taboru, zelo hitro ugotovim, da vso naše delo in trud rojevata sadove. Na letošnjem taboru je bilo udeleženih 77 mladih gasilcev in 11 mentorjev iz 16 gasilskih društev. Glede na dejstvo, da je udeležencev vsako leto več in da se otroci radi vračajo, lahko ugotovimo, da delamo dobro. Na tej točki se naj seveda zahvalim predstavnikom Policije in Vojske Slovenije, Plezalnega odseka Planinskega društva Črnomelj, Gasilskemu muzeju Metlika, predstavnikoma Civilne zaščite, ter tudi predstavnici twirling kluba, ki so s svojim doprinosom in aktivnostim naš tabor zagotovo naredili še zanimivejši. Nikakor ne smem pozabiti niti pomoči nadobudnih gasilcev iz različnih društev, ki so vsakodnevno prihajali in nudili potrebno pomoč. Zahvala gre seveda tudi osebju COŠD Radenci, ki so poskrbeli, da smo bivali v čistem in udobnem domu z res odlično prehrano.

Naj se še enkrat zahvalim vsem mentorjem, pomočnikom, vodstvu Gasilske zveze, ki mi je zaupalo vodenje tabora, ter seveda tudi staršem, ki nam mentorjem zaupajo svoje otroke in nas pri delu z njimi tudi podpirajo. Pri tem se trudimo biti strokovni in delati v dobri veri po svojih najboljših močeh. Z mislimi smo že pri novih projektih, gasilskih tekmovanjih, tudi taboru, ki bo potekal naslednje leto. Ponosen sem, da sem del te zgodbe, da sem gasilec, ker me to osrečuje, delo z mladimi pa plemeniti moje življenje. Če pa s svojim doprinosom lahko osrečim še koga drugega, pa mislim da sem oziroma smo vsi skupaj s tem dosegli nekaj, česar se ne da kupiti z nobeno materialno dobrino.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Vir: GZ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj