Na vsebino

15. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika

Občinski svet Občine Metlika je včeraj v Kulturnem domu Metlika zasedal na svoji 15. redni seji. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 9 točk.

Po sprejemu zapisnikov soglasno so člani občinskega sveta podprli predlagane spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika. Za morebitne informacije glede posameznih sprejetih sprememb se lastniki zemljišč lahko obrnejo na občinsko upravo.

Člani občinskega sveta so potrdili proračun za leto 2021. Prihodki so planirani v višini dobrih 8 milijonov evrov, odhodki pa v višini dobrih 9,5 milijona evrov. Proračun v drugem branju je malenkostno višji v primerjavi s prvo obravnavo, saj bo Občina na podlagi novo sprejetega Zakona o finančni razbremenitvi občin prejela nekoliko več sredstev iz državnega proračuna.

Občina Metlika bo v letošnjem letu na področju cest izvajala izgradnjo dela ceste v naselju Bočka, rekonstrukcijo ceste Primostek – Grm, izgradnjo novega mostu čez Sušico na Grabrovcu, rekonstrukcijo ceste v Bojanji vasi, z javno razsvetljavo namerava opremiti naselji Drašiči in Boldraž. Planirana so sredstva za ureditev športnih igrišč v naselju Dobravice, ureditev kolesarskega poligona v Metliki in trim steze. Zagotovljena so sredstva za ureditve kletnih prostorov v stavbi Ljudske knjižnice Metlika, za izgradnjo prizidka pri Zdravstvenem domu Metlika ter zamenjavo poda v prostorih Belokranjskega muzeja Metlika. Pričeli bomo z izgradnjo fekalne kanalizacije na delu Cankarjeve ceste v Metliki, planirana je tudi obnova vodovoda na trasi Prilozje Krasinec.

Na seji občinskega sveta sta bila v povezavi s proračunom sprejeta še sklep o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika za leto 2021 ter sklep o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov, ki niso predvideni v veljavnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika v letu 2021.

Člani občinskega sveta so se seznanili s planom javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2021 in ga potrdili. Seznanjeni so bili tudi s poročilom o delu Nadzornega odbora Občine Metlika v letu 2020.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj