Na vsebino

Ob dnevu slovenskega krvodajalstva zavihali rokav

Foto: OZRK Metlika
Foto: OZRK Metlika

V telovadnici metliškega vrtca je včeraj potekala druga letošnja redna krvodajalska akcija. Kot so sporočili iz metliškega Rdečega križa je bil odziv tudi tokrat dober, saj je življenjsko tekočino darovalo 150 krvodajalcev, od tega je bilo 20 takih, ki so to plemenito dejanje storili prvič.

Območno združenje Rdečega križa Metlika ima sicer evidentiranih 2.140 krvodajalcev, od tega je 1.542 aktivnih. Na treh rednih in eni izredni akciji se letno odzove do 700 krvodajalcev, od tega do 40 novih, kar pomeni, da je več kot sedem odstotkov metliških občanov krvodajalcev. Ponosni so na veliko družino srčnih ljudi – krvodajalk in krvodajalcev, ki z darovanjem krvi pomagajo pri zdravljenju bolnikov in omogočajo, da številna življenja tečejo dalje.

V Sloveniji 4. junija tradicionalno obeležujemo dan krvodajalstva, ki je letos v znamenju obeleževanja 70. obletnice prostovoljnega krvodajalstva. Jubilej bodo to soboto ob 10. uri na ribniku Prilozje s srečanjem obeležili tudi krvodajalci metliške občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj