Na vsebino

1560 novookuženih, 23 oseb umrlo

Končno so znani podatki o novih okužbah z novim koronavirusom, potrjenih smrti zaradi covida-19, povprečju oziroma incidenci in morebitnem sproščanju ali zaostrovanju ukrepov, ki se sprejemajo na podlagi tega, a so danes pošteno zamujali. Ti zdaj kažejo, da so pristojni včeraj skupno opravili 15.946 testiranj, 1560 testov je bilo pozitivnih. Umrlo je 23 covidnih bolnikov. Natančen vzrok poznega sporočanja podatkov še ni znan, naj pa bi na NIJZ imeli tehnične težave. Ugiba se tudi o tem, da bi te lahko bile povezane z lažno pozitivnimi hitrimi antigenskimi testi.

Pristojni so epidemiološke podatke danes javnosti sporočili zelo pozno - dobre štiri ure pozneje kot to storijo običajno.

Ti zdaj kažejo, da smo v Sloveniji včeraj skupno opravili 15.946 testiranj - od tega je bilo opravljenih 5709 PCR testov in 10.237 hitrih antigenskih testov (HAT). Na okužbo z novim koronavirusom je bilo pozitivnih 1560 oseb, od tega 1217 na PCR testiranju (21,3 odstotka) in 343 na HAT (3,4 odstotka).

Umrlo je 23 bolnikov s covidom-19, skupno že 3564, kažejo podatki, objavljeni na spletni strani Covid-19 Sledilnika.

V bolnišnicah se zdravi 1012 covidnih bolnikov, kar je 20 manj kot včeraj. 165 jih je hospitaliziranih na oddelkih intenzivne nege, torej trije manj kot v torek, je na današnji vladni novinarski konferenci sporočila vladna govornica za covid-19 Maja Bratuša.

Informacije glede stanja v bolnišnica so sicer tudi bile vse, ki so jih javnosti sprva lahko posredovali; drugih podatkov do 11. ure še ni bilo, ker imajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) tehnične težave. Na vprašanje, ali so te morda posledica lažno pozitivnih hitrih antigenskih testov, konkretno Bratuša sicer ni odgovorila. Dejala je le, da se metodologija beleženja podatkov nenehno nadgrajuje.

Vir: 24 ur
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj