Na vsebino

18. redna seja metliškega občinskega sveta

Včeraj je na Občini Metlika potekala 18. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 14 točk dnevnega reda.

Po sprejemu zapisnika prejšnje seje so se člani občinskega sveta seznanili z načrtom razvoja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij. V nadaljevanju je bilo predstavljeno poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2016 ter ocena izvajanja občinskega programa varnosti Občine Metlika. Oboje je bilo soglasno sprejeto. Ob obravnavi obeh poročil je bilo postavljenih kar nekaj vprašanj v zvezi z zastoji na meji, ki so v turistični sezoni še bolj izraziti.

Obravnavani so bili elaborati o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja in sprejet je bil sklep o potrditvi novih cen storitev, ki jih je Komunala Metlika pripravila in oblikovala skladno z državno Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Spremenile so se tudi cene vzgojno varstvenih programov v Otroškem vrtcu Metlika. Nove cene bodo višje za cca. 7 % za 1. starostno skupino in cca. 4 % za 2. starostno skupino, veljale pa bodo od 1. 8. 2017.

V sklopu seje sta bila sprejeta Pravilnik o sprejemu otrok v Otroški vrtec Metlika ter v prvi obravnavi Poslovnik Občinskega sveta Občine Metlika. Soglasno je bila sprejeta tudi premoženjska bilanca Občine Metlika na dan 31. 12. 2016. V sklopu kadrovskih zadev je občinski svet podal soglasje k imenovanju Duške Vukšinič za direktorico zavoda Zdravstveni dom Metlika ter kot predstavnika ustanovitelja v Svet zavoda Dolenjskih lekarn Novo mesto za 2-letno mandatno obdobje imenoval Jožeta Cajnarja. V sklopu zadnje točke dnevnega reda je bilo postavljenih nekaj pobud in vprašanj, župan pa je prisotnim podal tudi določene informacije povezane z razsodbo arbitražnega sodišča.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj