Na vsebino

20 let delovanja VVZS Bela krajina

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Bela krajina je v soboto pri Lovskem domu na Smuku nad Semičem imelo slovesnost ob 20-letnici delovanja.

Predsednik OZVVS Bela krajina Matija Brunskole je poudaril, da je bila odločitev o ustanovitvi Območnega združenja Bela krajina leta 1998 pravilna, zato se je ob tej priložnosti zahvalil takratnim pobudnikom in ustanoviteljem ter obema svojima predhodnikoma Branku Kobetiču in Slavku Malešiču. Istočasno pa poudaril, da kljub temu da nekaterih veteranov vojne za Slovenijo žal več ni med nami (med živimi), še vedno združujejo 600 članov iz vseh treh belokranjskih občin, zato se je zahvalil vsakemu med njimi za pomemben prispevek k zelo uspešnemu delovanju OZVVS Bela krajina v vseh 20. Letih, vse do danes.

Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič, ki je podelil priznanja najzaslužnejšim veteranom.

V imenu belokranjskih občin pa je vse navzoče pozdravila in čestitala veteranom županja Občine Semič Polona Kambič.

Slovesnost je povezovala Maja Brunskole, kulturni program pa so popestrili KUD Godba na pihala Semič, Mladinska folklorna skupina Dragatuš, pesnica in recitatorka Jožica Kapele ter zmagovalka televizijskega šova Nova zvezda Slovenije, mlada pevka Viviana Kukar.

Po slovesnosti so bile že tradicionalne Veteranske športne igre s humanitarno noto, saj so veterani zbrali 374 evrov, ki jih bodo nakazali Rdečemu križu – Območnemu združenju Črnomelj za pomoči potrebnega mladeniča Marjana Jermana iz Črnomlja.

V nadaljevanju je sledila pogostitev s tradicionalno jesensko malico in pečenim kostanjem.

Številna udeležba belokranjskih veteranov je dokaz, da smo tudi v Beli krajini ljudje veseli priložnosti za pogovor in druženje.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj