Na vsebino

Evropska nagrada segla do Bele krajine

Na knjižnem sejmu v Frankfurtu so v sredo podelili prestižne evropske nagrade BELMA za najkvalitetnejša učna gradiva. Bronasto nagrado v kategoriji učbenikov za srednjo šolo je prejel učbenik Mladinske knjige za zgodovino v prvem letniku gimnazij z naslovom Zgodovina 1, Prazgodovina in stari vek. Med avtoricami nagrajenega učbenika je tudi Gordana Popovič Lozar, profesorica zgodovine in umetnostne zgodovine na Srednji šoli Črnomelj.

»Nagrajeni učbenik je v kombinaciji z interaktivnim gradivom zasnovan kot sodobna knjiga, ki je dijaku sopotnica na poti odkrivanja preteklosti in samega sebe,« so s ponosom zapisali na spletni strani Mladinske knjige.

Nagrade BELMA (Best European Learning Materials Awards) podelijo vsako leto najkvalitetnejšim učnim gradivom, ki nastanejo v evropskih državah. Pregleda jih mednarodna žirija strokovnjakov. Zlato medaljo v kategoriji učbenikov za srednjo šolo je prejel švicarski učbenik za geografijo, srebrno pa norveški za nemščino kot tuji jezik.

Veseli smo, da je prestižna evropska nagrada segla tudi do Bele krajine. Dijaki 1. letnika gimnazije v Črnomlju pri pouku seveda s pridom uporabljajo nagrajeni učbenik, katerega soavtorica je njihova profesorica Gordana Popovič Lozar. Čestitamo ji za izjemen strokovni prispevek. Čestitke tudi Srednji šoli Črnomelj, saj se s tako visokimi dosežki svojih profesorjev lahko pohvali redkokatera šola.

Več informacij o nagradi na spletnih straneh TUKAJ in TUKAJ.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj