Na vsebino

23. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika

Občinski svet Občine Metlika je v četrtek, 12. maja 2022, v Kulturnem domu Metlika zasedal na svoji 23. redni seji. V okviru dnevnega reda so navzoči člani obravnavali 11 točk, za kar so porabili dobri dve uri.

Po sprejemu zapisnika prejšnje seje so člani občinskega sveta sprejeli Strategijo trajnostnega razvoja občine Metlika do leta 2035, ki po županovih besedah ne predstavlja le nabor želja, ampak nabor uresničljivih projektov in merljivih rezultatov in kaže jasno začrtano smer delovanja občine v prihodnje, ideje in ukrepi v Strategiji pa so ambiciozni, vendar realni.

Sledili sta potrditvi predloga Odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami ter Odloka o ureditvi mirujočega prometa v občini Metlika, v prvi obravnavi in potrditev Odloka o občinskih cestah v občini Metlika, v drugi obravnavi.

Seznanili so se in sprejeli tudi Premoženjsko bilanco Občine Metlika na dan 31. 12.2021.

V okviru kadrovskih zadev so obravnavali in potrdili predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja za:

- nadomestnega člana kot predstavnika ustanovitelja v Svet zavoda OŠ Podzemelj,

- štiri nadomestne člane v Komisijo za priznanja Občine Metlika,

- podajo soglasja k imenovanju Duške Vukšinič za direktorico zavoda Zdravstveni dom Metlika ter

- sestavo Občinske volilne komisije, Posebne občinske volilne komisije in Komisije za sestavo romskega volilnega imenika.

Sprejete so bile vse tri predložene premoženjsko pravne zadeve ter sklep o izdaji soglasja k zadolžitvi javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.

Seja se je zaključila s točko pobude in odgovori na vprašanja članov sveta.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj