Na vsebino

Vita Prijanovič na EP najboljša med Slovenkami v mnogoboju

Za Vito sta v živo navijala tudi njena starša. Foto: GD Zelena jama
Za Vito sta v živo navijala tudi njena starša. Foto: GD Zelena jama

V italijanskem Riminiju so z evropskim prvenstvom za telovadke v športni gimnastiki začele tudi mladinke. Slovenijo so zastopale štiri športnice, med njimi se je najbolje v mnogoboju odrezala Vita Prijanovič (GD Zelena jama), ki je zasedla 43. mesto.

15-letna Belokranjka se je najprej predstavila na gredi, kjer se ji vaja ni najbolj posrečila, saj je izgubila ravnotežje in padla z orodja. Za vajo je prejela 10,700 in se uvrstila na 67. mesto. Na preskoku je za svoj prvi skok prejela oceno 11,966, za drugi skok 11,333. Skupno je na preskoku prejela oceno 11,649 in se uvrstila na 42. mesto. Na dvovišinski bradlji je prejela oceno 9,900 in zasedla 61. mesto. Med orodji je najboljšo vajo prikazala na parterju, kjer je z oceno 11,733 zasedla 40. mesto.

"S tekmo sem še kar zadovoljna, vendar vem, da bi lahko opravila bolje, predvsem na gredi. Z narejeno vajo na gredi bi dobila višjo oceno. Z ostalimi orodji sem zadovoljna. To je super izkušnja. Tekma je bila zelo lepa in s puncami se zelo dobro razumemo ter spodbujamo," je po tekmi dejala Vita.

Vir: Gimnastična zveza Slovenije

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj