Na vsebino

24. Mali likovni tabor

Mali tabor likovnih ustvarjalcev osnovnih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki ga pripravlja trebanjska izpostava JSKD, se je letos odvijal v torek, 13. junija. Sodelovalo je 59 učencev druge in tretje triade iz 19 osnovnih šol. Iz OŠ Belokranjskega odreda Semič so bile to Špela Turk iz 8.a, Neža Malnarič in Eva Žugelj iz 6.b.

Likovniki so se pred ustvarjanjem zbrali v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, kjer so jih navdihnile slike ter ustvarjalci, ki so sodelovali na 56. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov. Slikarje so lahko opazovali pri njihovem delu in z njimi pokramljali.

Slikarsko srečanje so nadaljevali pri ribniku na Blatu pri Trebnjem, kjer so mladi ustvarjalci poiskali svoje kotičke za ustvarjanje. Nad njihovim ustvarjanjem je poleg likovnih pedagogov bdela mentorica tabora, priznana trebanjska ilustratorka Marta Bartolj, letošnja tema pa je bila ples.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj