Na vsebino

24. prometni kviz z naslovom »Na cesti nikdar nisi sam«

Društvo prijateljev mladine Metlika in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sta včeraj v kulturnem domu priredila že tradicionalni 24. prometni kviz z naslovom »Na cesti nikdar nisi sam«. Prisotne je najprej pozdravil župan Darko Zevnik, ki je pohvalil organizatorje, ki si s kvizom prizadevajo za večjo varnost otrok v cestnem prometu. Kviza se je udeležila tudi dr. Irena Janžekovič Žmauc iz Javne agencije za varnost prometa, ki je tekmovalcem namenila nekaj spodbudnih besed. Pozdravil jih je tudi Rajko Žunič, predstavnik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika.

Na kvizu so se v znanju s področja prometa pomerili učenci 6. razredov OŠ Metlika (6. a, 6. b in 6. c razred) in OŠ Podzemelj. Izzid je bil tesen. Na koncu je zmagala ekipa 6. c razreda OŠ Metlika, drugo mesto si je priborila ekipa 6. a razreda OŠ Metlika, tretja je bila ekipa OŠ Podzemelj, četrto mesto pa je zasedla ekipa 6. b razreda OŠ Metlika. Tekmovalcem sta čestitala podpredsednica DPM Metlika Vladimira Škof in predstavnik SPV Občine Metlika Rajko Žunič.

Za kulturne točke med kvizom so poskrbeli učenci OŠ Metlika in OŠ Podzemelj.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj