Na vsebino

25. redna seja metliškega občinskega sveta

V četrtek, 28. junija 2018, je na Občini Metlika potekala 25. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 14 točk.

Po sprejemu zapisnikov prejšnje redne in dopisne seje so se člani občinskega sveta seznanili z idejno zasnovo novoletne okrasitve in osvetlitve Metlike. Strinjali so se s predlogom, da se k realizaciji pristopi fazno. V nadaljevanju je bilo predstavljeno poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2017 ter ocena izvajanja občinskega programa varnosti Občine Metlika. Oboje je bilo soglasno sprejeto.

Občinski svet Občine Metlika je v drugi obravnavi sprejel Odlok o javnem redu in miru, Odlok o pokopališkem redu, Odlok o sofinanciranju socialno varstvene storitve socialnega servisa ter Odlok o ustanovitvi javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika. Sprejet je bil tudi Odlok o 1. rebalansu proračuna za leto 2018. Po sprejetju rebalansa je bil soglasno sprejet sklep o črpanju proračunske rezerve Občine Metlika in sicer v višini 5.000 EUR za namen odprave posledic neurja v občini Črnomelj. Na dnevnem redu je bil tudi predlog Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Cero-DBK d.o.o., ki je bil sprejet v prvi obravnavi.

Sprejete so bile tri premoženjsko pravne zadeve, v okviru kadrovskih zadev pa je občinski svet podal soglasje k imenovanju Marte Strahinić za poslovno in programsko direktorico javnega zavoda Ljudska knjižnica Metlika.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj