Na vsebino

27. pohod po najjužnejši slovenski pešpoti

V Srednjih Radencih se je včeraj dopoldne začel že 27. pohod po najjužnejši slovenski pešpoti. Čudovita narava je v Poljansko dolino ob Kolpi spet privabila okrog 400 pohodnikov, ki so se podali na najjužnejšo slovensko pešpot od Damlja do Radencev.

Verjetno vsi poznamo rek “Zdrav duh v zdravem telesu”. Še kako drži, saj moramo skrbeti za oboje – za ravnovesje našega duševnega in telesnega zdravja. Prav to so nas opomnili tudi iz Centra za krepitev zdravja Črnomelj, ki so opravljali meritve krvnega pritiska ter sestavo telesne mase in izvajali svetovanje o zdravi prehrani.

Podjetje Elan je predstavilo svoje proizvode čolnov in supov. Prav tako se je predstavil tudi Modelarski klub Mušice.

V kulturnem programu so sodelovali: violončelistka Maruša Lindič, tamburaški orkester Dobreč in harmonikaš Alex Vlašič. Vse skupaj pa je pozdravil črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Lokalni ponudniki (Zeliščna kmetija pod Hrelenom, Ekološka kmetija in sirarstvo Konda, Rokodelstvo Jurček, Kolpa Adventures in drugi) pa so na stojnicah predstavili svoje izdelke.

Pohoda se je udeležil tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan.

Se vidimo naslednje leto, 12. maja 2024!

Vir: KS Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj